Polikliniek Motoriekstoornissen van de slokdarm/maag (MOT-CHIR)

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de AMC-polikliniek Motoriekstoornissen van de slokdarm/maag. In het AMC hebben we het meestal over de ‘MOT-CHIR polikliniek’. Deze polikliniek richt zich op stoornissen die te maken hebben met de beweeglijkheid van de slokdarm en de maag. U kunt er terecht voor onderzoek en behandeling.

Voor welke patiënten 
Op onze poli behandelen we patiënten met allerlei aandoeningen, waaronder:

  • middenrifsbreuk (hernia diafragmatica)
  • zuurbranden (refluxziekte)
  • bewegingsstoornissen van de slokdarm (achalasie, slokdarmspasmen, opboeren)

Meer over onze polikliniek
De MOT-CHIR polikliniek is een ‘multidisciplinaire’ polikliniek: specialisten van diverse vakgebieden werken er voortdurend met elkaar samen. Dat geldt in het bijzonder voor chirurgen, maag- darm- en leverartsen, arts-assistenten en arts-onderzoekers.

Doordat al die specialisten veel met elkaar overleggen, kan het aantal afspraken per patiënt beperkt blijven. U hoeft ze immers niet allemaal apart te spreken. Daardoor krijgt u ook niet te maken met uiteenlopende adviezen over een eventuele operatie. Nog een voordeel is dat de wachttijden zo beperkt kunnen blijven.

Speerpunt
Gastro-intestinale chirurgie, chirurgie van het maagdarmstelsel dus, is een van de ‘speerpunten’ van het AMC. Dat wil zeggen: het ziekenhuis doet er alles aan om op dit medische gebied voorop te lopen.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2714 of 020 - 566 3111

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek MOT-CHIR
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam