Polikliniek Orthopedie

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Orthopedie van het AMC. Onze polikliniek zich op aandoeningen aan het steun- en bewegingsstelsel: botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. DeOns team van  orthopedisch  chirurgen staatn voor u klaar om zowel eenvoudige als heel ingewikkelde aandoeningen te verhelpen op locatie AMC en Flevoziekenhuis.

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.
Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Behandeling in overleg
Soms is een advies voldoende en soms bent u het beste af met een operatie. We maken de afweging zal in elk geval samen met u. En de behandeling waar de keuze op is gevallen, wordt natuurlijk uitvoerig met u besproken.

Het kan gebeuren dat u naar de Gipskamer wordt doorverwezen.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u ontvangt en u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus. Uiteraard worden de bevindingen en het behandelvoorstel altijd in overleg met een stafarts uitgevoerd. De specialisten in opleiding zullen slecht zelfstandig handelen binnen  hun eigen competenties.

Contact

Telefoonnummers:
020 - 566 2551 (polikliniek)
020 - 566 8000 (polikliniek Kinderorthopedie)

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Orthopedie
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam