Polikliniek PLEK/LATER

U bent opgeroepen voor een bezoek aan de PLEK/LATER-polikliniek van het AMC. PLEK/LATER is een afkorting van Polikliniek Late Effecten Kindertumoren/Lange Termijn effecten na kinderkanker. Op die poli bent u uitgenodigd omdat u meer dan vijf jaar geleden in het Emma Kinderziekenhuis de diagnose kinderkanker kreeg, en omdat daarvoor bent behandeld.

Late effecten
Misschien hebt u een of meer operaties, bestraling of chemotherapie achter de rug, of een combinatie daarvan. Door deze behandeling of behandelingen loopt u meer risico op het ontwikkelen van medische problemen. In het AMC spreken we dan van ‘late effecten’.

Bij de PLEK/LATER-polikliniek kunt u terecht voor voorlichting over zulke late behandeleffecten. We doen ook aanvullend onderzoek en in sommige gevallen behandelen we late effecten.

Meer over onze polikliniek
PLEK/LATER is een ‘multidisciplinaire’ polikliniek. Er zijn specialisten van diverse vakgebieden (disciplines) aan verbonden, onder wie ook medisch psychologen. Over patiënten wordt geregeld multidisciplinair overlegd.

Al onze polimedewerkers hebben veel kennis van aandoeningen waarmee overlevenden van kinderkanker te maken kunnen krijgen. Als het nodig of wenselijk is, kunnen ze u gemakkelijk doorverwijzen naar collega’s van nog andere specialismen.

Contact

Telefoonnummer:
PLEK/LATER Polikliniek
020 - 566 2096

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek PLEK/LATER
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam

Snel naar:

Polikliniek
Verwijzersinformatie