Polikliniek Pancreas-cysten

Uw huisarts of specialist heeft u verwezen naar de polikliniek Pancreas-cysten van het AMC. De  polikliniek Pancreas-cysten richt zich op patiënten met cysten (spreek uit: kiesten) in de alvleesklier, in medische taal de ‘pancreas’. U kunt er terecht voor zowel onderzoek als behandeling.

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw bezoek aan onze polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Controle in of buiten het AMC
Het kan wenselijk zijn een cyste regelmatig even te controleren. Daarvoor kunt u naar het AMC komen, maar soms is dat ‘vervolgen’ ook mogelijk in een ziekenhuis dichter bij u in de buurt.

Meer over onze polikliniek
Op de polikliniek Pancreas-cysten werken specialisten van de AMC-afdelingen Chirurgie, Maag-, Darm-, en Leverziekten, Radiologie en Pathologie met elkaar samen. Uw situatie wordt er besproken binnen een ‘multidisciplinair’ team van specialisten, ieder met zijn/haar eigen kennis en kunde op het gebied van pancreas-cysten.

De polikliniek Pancreas-cysten combineert deze multidisciplinaire zorg met wetenschappelijk onderzoek en is daarmee uniek in Nederland.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 3005

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 en van 13:00 tot 16:00 uur

Faxnummer:
020 - 566 9608

Mailadres:
pancreascysten@amc.nl

Schriftelijke correspondentie:
Academisch Medisch Centrum
Polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten
Lokatie C2-318
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam