Polikliniek Pijngeneeskunde

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Pijngeneeskunde, die deel uitmaakt van de AMC-afdeling Anesthesiologie. U kunt bij ons terecht voor behandeling van allerlei soorten pijn. Sommige mensen hebben pijn zonder duidelijke oorzaak. Soms kan het nodig zijn om de oorzaak van de pijnklachten te achterhalen, echter het is niet altijd noodzakelijk om pijn te kunnen behandelen. De artsen van onze polikliniek richten zich op:

  • chronische pijnklachten
  • pijn bij kanker of na behandelingen tegen kanker
  • specifieke pijnsyndromen zoals zenuwpijn (zoals bijvoorbeeld aangezichtspijn, pijn bij diabetes, pijn na gordelroos )


Wat u bij ons kunt verwachten
Tijdens uw eerste bezoek aan de polikliniek Pijngeneeskunde maken we kennis met u. In dit eerste uitgebreide gesprek wordt er besproken waar u de pijn voelt, sinds wanneer u pijn heeft en wat u al aan de pijn gedaan heeft. Tevens vindt er lichamelijk onderzoek plaats. Wij onderzoeken meestal niet waar uw pijn vandaan komt, aangezien dit vaak al heeft plaatsgevonden.

Als alles in kaart is gebracht wordt er gekeken naar de mogelijkheden die er zijn om u te behandelen. Verschillende mogelijkheden van behandeling worden met u besproken, zodat we samen met u kunnen kiezen welke behandeling het best bij u past.

Vervolgens worden uw gegevens beoordeeld door een team van pijnspecialisten, klinisch psychologen en gespecialiseerde verpleegkundigen van de polikliniek Pijngeneeskunde. Als het nodig is betrekken we ook nog andere specialisten bij het onderzoek. Bijvoorbeeld een neuroloog, een revalidatiearts of een psychiater.

Komt u op de polikliniek Pijngeneeskunde vanwege pijn bij kanker? Dan werkt onze polikliniek bij uw behandeling nauw samen met een Palliatief Team. Dit team zoekt naar oplossingen om een comfortabele situatie voor u te bereiken. Het Palliatieve Team werkt samen met de AMC-afdelingen Radiotherapie en Oncologie.

Onderzoek of behandeling door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Dit betekent dat het AMC ook een plek is waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt en behandelt. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.


Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2303

Telefonische bereikbaarheid:
Zie: Hoe maak ik een afspraak

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Pijngeneeskunde
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam