Polikliniek Traumachirurgie

U heeft een afspraak op de polikliniek Traumachirurgie van het AMC. Waarschijnlijk bent u naar de polikliniek verwezen na opname op de Spoedeisende Hulp of op de afdeling Traumachirurgie. Of misschien heeft uw huisarts u een verwijzing gegeven.

Traumachirurgie houdt zich bezig met mensen die verwondingen of breuken hebben opgelopen door een ongeval, een misdrijf, een aanslag of ramp. Vaak gaat het dan om ernstig en gecompliceerd (ingewikkeld) letsel.

Wat we u bieden
De traumatologen van onze de polikliniek, ook wel ‘traumachirurgen’ genoemd, helpen u verder bij de behandeling en de nacontrole van uw letsel. Traumatologen zijn betrokken bij het hele zorgproces. Ze hebben veel kennis van en ervaring in het omgaan met complexe en acute (spoedeisende) letsels, bij patiënten van alle leeftijden.

Meer over het traumacentrum AMC
Het AMC is door de landelijke overheid aangewezen als ‘traumacentrum’ . Samen met negen andere ziekenhuizen in de regio vormen we het TraumaNet AMC.

In het AMC beschikken we over zes traumachirurgen en één traumachirurg in opleiding. Traumapatiënten kunnen er bij ons op rekenen behandeld en verzorgd te worden volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Daarvoor maken we gebruik van de modernste apparatuur en technieken.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het gebeuren dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Het kan voorkomen dat u naar de Gipskamer wordt doorverwezen.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2180

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Traumatologie
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam