Polikliniek Urologie

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Urologie. In het AMC worden alleen patiënten gezien met zorg die in andere ziekenhuizen niet geboden kan worden. Dit kan betekenen dat we contact met u opnemen om u door te verwijzen naar één van de samenwerkende ziekenhuizen. Meer informatie

Bij deze polikliniek kunt u terecht met problemen aan de urinewegen (mannen en vrouwen) en de geslachtsorganen (mannen). Onze artsen zijn deskundig in zowel onderzoek als behandeling.

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Bijzondere deskundigheden
We zijn gespecialiseerd in behandeling met ‘minimaal invasieve’ technieken. Dat zijn technieken waarbij een klein sneetje volstaat (anders dan bij traditionele operaties). Bijzondere ervaring en deskundigheid hebben onze artsen als het gaat om kanker in de prostaat, de nieren en de blaas.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2714 of
020 - 566 3111

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

Email

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Urologie
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam