Polikliniek Vaatchirurgie

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Vaatchirurgie van het AMC. Bij deze polikliniek kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van vaataandoeningen in hoofd, buik en benen.

Wat we bieden
De vaatchirurgen in het AMC zijn gespecialiseerd in de behandeling van:

  • aneurysma’s (verwijding van een bloedvat)
  • vernauwingen in de halsslagader
  • verstoppingen in de beenslagaders (etalagebenen)
  • nierfalen (met hemodialyse)
  • spataderen

Bijzondere deskundigheid hebben ze in de endovasculaire (= via een bloedvat) behandeling van aneurysma’s van de grote lichaamsslagader in buik of borstkas. Diezelfde bijzondere deskundigheid geldt voor aangeboren vaatafwijkingen, de ziekte van Marfan en niertransplantaties.

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2714

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur

Email

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Vaatchirurgie
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam