Polikliniek Vasculaire Geneeskunde

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Vasculaire Geneeskunde van het AMC. Onze polikliniek richt zich op patiënten met hart- en vaatziekten. De arts kan u helpen met klachten zoals trombose en problemen met de bloeddruk.

Wat we bieden
De polikliniek Vasculaire geneeskunde van het AMC is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van patiënten met:

  • hemofilie
  • vroegtijdige atherosclerose
  • verhoogde stollings- of bloedingsneiging
  • vroegtijdige, ernstige of moeilijk behandelbare hypertensie (hoge bloeddruk)
  • stoornissen in de cholesterol- en lipidenhuishouding
  • hereditair angio-oedeem

Wat u bij ons kunt verwachten
Bij uw eerste bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om uw aandoening te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen, bijvoorbeeld het maken van een hartfilmpje (ECG) of een röntgenfoto.

Verder licht de arts u in over de eventuele risico's van de behandeling en over andere mogelijkheden om uw aandoening te behandelen (als die er zijn). Bovendien vertellen we u wat de vooruitzichten zijn: wat kunt u van de behandeling verwachten?

Terug naar de huisarts
Bij een volgend polikliniekbezoek bespreekt u met onze arts wat de gegeven adviezen en medicijnen hebben opgeleverd. Uw huisarts krijgt daar een brief over. Als uw behandeling eenmaal goed is ‘ingesteld’, verwijst de AMC-arts u voor verdere controles terug naar uw huisarts.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 2694

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Vasculaire Geneeskunde
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam