Polikliniek Ziekenhuistandheelkunde

Uw specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Ziekenhuistandheelkunde van het AMC. Dit ter voorbereiding of ondersteuning van uw medische behandeling.

Focusonderzoek
Veel patiënten worden verwezen voor een ‘focusonderzoek’. Een ‘focus’ is een ontstekingsbron waarvan een gezond mens weinig merkt, maar die onder bijzondere omstandigheden riskant kan zijn. Bij een tandheelkundig focusonderzoek kijkt de tandarts met twee spiegeltjes in uw mond. Direct na dit mondonderzoek worden er meestal röntgenfoto's van het gebit gemaakt.

De uitslag van het focusonderzoek wordt direct met u besproken. De tandarts geeft uw AMC-specialist een advies ter ondersteuning van uw medische behandeling. Natuurlijk bespreekt hij of zij dat advies ook met uw verwijzend (huis)arts en uw eigen tandarts.

Ook als u geen eigen tanden en kiezen meer heeft, kunt u voor een tandheelkundig focusonderzoek naar onze polikliniek worden verwezen. Soms zijn er namelijk wortelresten in de kaak achtergebleven. Die kunnen problemen opleveren bij de behandeling die u moet ondergaan

Contact

Telefoonnummer:
020 - 566 3499

Telefonische bereikbaarheid:
Dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Ziekenhuistandheelkunde
Academisch Medisch Centrum
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam Zuidoost