Psychiatrie afdeling Stemmingsstoornissen

Uw huisarts of specialist heeft u een verwijzing gegeven voor de AMC-polikliniek van de afdeling Stemmingsstoornissen. De reden is dat u last hebt van depressieve klachten.

Voor wie?
Iedereen heeft wel eens schommelingen in zijn of haar stemming. Maar bij mensen met een stemmingsstoornis is meer aan de hand. Ze hebben heel langdurig een sombere stemming die samengaat met allerlei verschijnselen die hun functioneren belemmeren. Zoals verminderde interesse voor de wereld om hen heen, moeheid, problemen met slapen, met eten en problemen met concentratie of denken. Vaak voelen ze zich slecht of waardeloos.

Wat we u bieden
Stemmingsstoornissen komen nogal eens voor in combinatie met lichamelijke aandoeningen, verslavingsziektes of persoonlijkheidsproblemen. Onze polikliniek Stemmingsstoornissen heeft veel ervaring in het uitzoeken wat er precies aan de hand is. Ook in de behandeling van zulke samengestelde aandoeningen zijn we gespecialiseerd.

Over ons team
Bij uw eerste bezoek (de ‘intake’) en de behandeling die daar misschien op volgt, kunt u te maken krijgen met een team van deskundigen. Aan onze polikliniek zijn psychiaters verbonden, psychologen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, psychomotorische therapeuten en maatschappelijk werkenden.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding
Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Contact

Telefoonnummer:
020 - 8913600

Schriftelijke correspondentie:
Psychiatrie Angststoornissen
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam

Meer informatie

AMC Psychiatrie