Huidonderzoek

Alle lopende wetenschappelijke, dermatologische onderzoeken op een rij.

Meedoen

Als patiënt in het AMC kunt u soms gevraagd worden mee te werken aan lopend wetenschappelijk onderzoek. Zonder onderzoek is het niet mogelijk nieuwe medicijnen te ontwikkelen en de bestaande kennis uit te breiden. Altijd geldt dat u vooraf mondeling en schriftelijk uitvoerig wordt geïnformeerd en u geheel vrij bent om te beslissen of u wel of niet mee doet. Medewerking aan wetenschappelijk onderzoek is altijd vrijwillig.

Hieronder vindt u een overzicht van onderzoeken van onze afdeling.

Atopisch eczeem

Heeft u atopisch eczeem, bent u nieuwsgierig naar nieuwe behandelmethoden en wilt u misschien zelfs meedoen aan een onderzoek?

De onderzoekers van de afdeling dermatologie zijn voortdurend op zoek naar mensen met matig tot ernstig atopisch eczeem die willen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek.

Wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar onderzoeksteamhuidziekten@amc.nl


 

Psoriasis

Heeft u psoriasis, bent u nieuwsgierig naar nieuwe behandelmethoden en wilt u misschien zelfs meedoen aan een onderzoek?

De onderzoekers van de afdeling dermatologie zijn voortdurend op zoek naar mensen met matige tot ernstige psoriasis die willen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek.

Wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar onderzoeksteamhuidziekten@amc.nl

Psoriasis OPTIMAP studie

Wat is het doel van het onderzoek?
In deze studie willen we de huidige behandeling met adalimumab (Humira®) bij psoriasis patiënten vergelijken met een combinatie behandeling adalimumab en methotrexaat (MTX). Lees meer over het onderzoek.

Wie kan meedoen?
Wij zoeken patiënten die:

  • Een ernstige vorm van psoriasis hebben.

  • Verzekering technisch in aanmerking komen voor de behandeling met een biologic (dus al andere behandelingen met bijvoorbeeld MTX of cyclosporine gehad hebben).

  • 18 jaar of ouder zijn.

U kunt niet meedoen indien u:

  • Niet tegen methotrexaat en of adalimumab kunt.

  • Eerdere behandeling met adalimumab gehad heeft.

  • Lever en/of nierfalen heeft.

  • Lijdt aan alcoholverslaving.

  • Chronische infecties (HIV, TBC en Hep B en C) heeft.

  • Zwanger bent of borstvoeding geeft.

  • Immuun onderdrukkende medicatie (prednison, neoral, cellcept etc.) moet blijven gebruiken.

Wat houdt meedoen in?
We zoeken in totaal 100 patiënten voor deelname aan de studie. Bij deelname zal u door middel van loting worden ingedeeld in een van de twee groepen (adalimumab + MTX of adalimumab).

Wij verwachten dat de combinatie adalimumab met MTX mogelijk effectiever werkt dan adalimumab alleen. Dit onderzoek is opgezet door het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, Erasmus MC te Rotterdam en Radboudumc te Nijmegen

Duur en vergoeding
Het onderzoek heeft een totale duur van 1 jaar waarbij u iedere drie maanden op controle komt. Uw zorgverzekeraar vergoedt de behandeling.

Meer informatie en aanmelden
Titel onderzoek: OPTIMAP studie
Telefoonnummer: 020-566 2581
Email: onderzoeksteamhuidziekten@amc.nl

VACCAIN-T en VACCAIN-P studies

Bij de dermatologie worden ook studies naar voorstadia van anuskanker uitgevoerd; de VACCAIN-P en VACCAIN-T studie. Zie hiervoor de "Meedoen aan onderzoek HIV"-pagina's.