Klinische Immunologie en Reumatologie

Als patiënt in het AMC kunt u soms gevraagd worden voor deelname aan medisch wetenschappelijk onderzoek. Zonder onderzoek is het niet mogelijk nieuwe medicijnen te ontwikkelen en de bestaande kennis uit te breiden. Altijd geldt dat u vooraf zowel mondeling als schriftelijk uitvoerig wordt geïnformeerd. U bent geheel vrij om te beslissen of u wel of niet deelneemt.

Type onderzoek

De afdeling Klinische Immunologie en Reumatologie (KIR) doet onderzoek naar de oorzaken, het beloop en de behandelingen van ziektes als reumatoïde artritis, artritis psoriatica en spondylartritis. Tevens wordt er in deze aandoeningen gekeken of er voorspellers aanwezig zijn voor het ontwikkelen van deze ziektes en de werkzaamheid van bepaalde behandelingen. In sommige gevallen worden ook familieleden van de patiënt gevraagd om deel te nemen aan onderzoek. Voor alle ziektebeelden doen we onderzoek bij zowel patiënten in de vroege fase van de ziekte als bij patiënten die reeds (meerdere) therapieën hebben gehad. Lees meer over onderzoek bij de afdeling KIR >>

Meedoen?

Wilt u meer informatie of wilt u weten of u in aanmerking komt voor deelname aan een onderzoek, neemt u dan telefonisch contact op met het secretariaat van de afdeling Klinische Immunologie en Reumatologie : 020 - 566 7765 of stuur een e-mail naar: KIR@amc.uva.nl waarin u uw naam en telefoonnummer vermeldt. U wordt dan zo spoedig mogelijk door een van de artsen van het onderzoeksteam teruggebeld.

Meedoen?
Wilt u meer informatie of wilt u weten of u in aanmerking komt voor deelname aan één van deze onderzoeken, neemt u dan telefonisch contact op met het secretariaat van de afdeling Klinische Immunologie en Reumatologie : 020 - 566 7765 of stuur een e-mail naar: KIR@amc.uva.nl waarin u uw telefoonnummer vermeldt. U wordt dan zo spoedig mogelijk door een van de onderzoeksartsen teruggebeld.