Opname Gynaecologie (Algemeen en Oncologisch)

Uw arts heeft met u besproken dat u wordt opgenomen op de verpleegafdeling Gynaecologie. U wordt opgenomen voor de behandeling van een aandoening aan uw geslachtsorganen.

Dit kunnen kwaadaardige- (oncologische) of niet kwaadaardige aandoeningen zijn. De verschillende behandelingen zijn een operatie, bestraling (radiotherapie), chemotherapie, warmtebehandeling en/of een behandeling met medicatie. Daarnaast kunt u worden opgenomen voor het afbreken van een zwangerschap.

U zult in de meeste gevallen worden behandeld op de eerste dag van opname. Voor de behandeling zult u uitleg krijgen over uw verblijf in het ziekenhuis. Ook zal er eventueel aanvullend onderzoek plaatsvinden.

Tijdens uw behandeling krijgt u te maken met een team van artsen en verpleegkundigen. De zaalarts overziet uw hele behandeling, bij hem of haar kunt u terecht met vragen over het verloop. Met de verpleegkundigen heeft u waarschijnlijk het meeste contact. U kunt alvast kennismaken met het team van de afdeling Gynaecologie.

Voor algemene informatie over uw verblijf in het AMC kunt u de brochure 'Wegwijs in het AMC' lezen.

Contact

Voor vragen:
Polikliniek gynaecologie
020 - 566 3400

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Bezoek

Bezoektijden:
Van 15.00 tot 20.00 uur
Directe naasten in overleg met verpleegkundigen:
Van 10.00 tot 20.00

Postadres:
[Naam]
Academisch Medisch Centrum
Afdeling: H5-Zuid
Kamer: [kamernummer]
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam