Spoedeisende Hulp voor Vrouwen

U wordt opgenomen op de Spoedeisende Hulp Voor Vrouwen (SEHV) vanwege een acute gynaecologische klacht of zwangerschapsprobleem, waarvoor u binnen 24 uur een arts moet zien. Op de SEHV helpen gespecialiseerde hulpverleners zwangere vrouwen, kraamvrouwen en niet zwangere vrouwen met hun klachten.

Bij zwangere vrouwen kunnen deze klachten bestaan uit overmatig zwangerschapsbraken, vaginaal bloedverlies en/of buikpijn in het eerste, tweede of derde trimester, gebroken vliezen zonder weeën bij een zwangerschapsduur van minder dan 37 weken, geen/minder beweging van het ongeboren kind voelen, verdenking op een zwangerschapsvergiftiging en koorts. Bij kraamvrouwen kan het gaan om koorts, een operatiewond of episiotomie-problematiek (het knippen van de vagina bij een bevalling). Bij niet zwangere vrouwen gaat het om acute buikpijn (met of zonder koorts), acute pijn in of rondom de vagina, hevig vaginaal bloedverlies en operatiewondproblematiek.

Tijdens uw behandeling krijgt u te maken met een team van artsen en verpleegkundigen. U kunt alvast kennismaken met het team van de afdeling SEHV.

De Jonge Zwangerschapsunit (JZU) is onderdeel is de SEHV. JZU biedt hoogstaande gespecialiseerde zorg voor vrouwen met problemen in de eerste twintig weken van de zwangerschap, zoals een (dreigende) miskraam, of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.


Voor algemene informatie over uw verblijf in het AMC kunt u de brochure 'Wegwijs in het AMC' lezen.

Contact

Verloskundige:
020 - 566 9111, vraag naar sein 59 313

Bezoek

Bezoektijden:
7 dagen per week, 24 uur per dag

Postadres:
Academisch Medisch Centrum
SEHV/JZU
H3-zuid
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam