Pigmentstoornissen en laserbehandelingen

Het SNIP (Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen) is onderdeel van het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam en verleent topreferente zorg op het gebied van pigmentaandoeningen en laserdermatologie. Topreferente zorg is zeer specialistische zorg voor patiënten die zeldzame, moeilijk te diagnosticeren of moeilijk te behandelen aandoeningen hebben.

Pigmentaandoeningen
Het SNIP heeft sinds 1994 een grote expertise opgebouwd op het gebied van de diagnostiek en vaak zeer gespecialiseerde therapie van pigmentaandoeningen. Een voorbeeld hiervan is de pigmentceltransplantatie. Het kan gaan om aandoeningen met een tekort aan pigment; hypo-of depigmentaties zoals vitiligo, of met juist een teveel aan pigment; hyperpigmentaties zoals melasma en moedervlekken. Pigmentstoornissen kunnen het gevolg zijn van ontstekingen, infecties, autoimmuunstoornissen, aangeboren defecten, stofwisselingsstoornissen of hormoonstoornissen.

Laserdermatologie
Het SNIP heeft een topreferente positie op het gebied van de laserdermatologie. Het instituut beschikt over geavanceerde laserapparatuur voor een scala aan huidproblemen zoals pigmentstoornissen, littekens, vaatafwijkingen en overbeharing.

Snel naar:

Polikliniek
Verwijzersinformatie
Afdeling
Research