Dermatologie

Verwijsprocedure

Voordat een eerste afspraak gemaakt kan worden is het noodzakelijk dat wij in het bezit zijn van een verwijsbrief. Na ontvangst van de verwijsbrief worden de gegevens beoordeeld en nemen wij zo spoedig mogelijk contact met de patiënt op voor het maken van een afspraak. Om de patiënt te kunnen bereiken is het belangrijk dat in de brief het juiste adres en telefoonnummer staan.

  • Reguliere verwijzing voor het algemeen dermatologisch spreekuur: Reguliere verwijzing: Alle reguliere huisartsverwijzingen lopen via ZorgDomein. Bent u nog niet aangesloten bij ZorgDomein, dan kunt u zich hier aanmelden.
    De patiënt maakt vervolgens telefonisch een afspraak. Tijdens het eerste consult wordt bekeken of interne doorverwijzing naar gespecialiseerde spreekuren (allergologie, flebologie, etc) aangewezen is.
  • Voor pigmentafwijkingen kan direct een afspraak worden gemaakt bij het Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen telefoon 020-5666955, zie ook www.pigmentdisorders.com
  • Voor Soa onderzoek kan een afspraak gemaakt worden bij de Soa polikliniek van de GGD Amsterdam aan het Weesperplein 1. In het AMC is er geen soa spreekuur. Op de website van de Soa polikliniek van de GGD Amsterdam vindt u alle informatie en kan direct een afspraak gemaakt worden.

E-consult
Tertiar teledermatologische consultatie is mogelijk via www.ksyos.org. Deze voorziening is gericht op consultatie tussen Nederlandse dermatologen en de dermatologen in het AMC. Ksyos bied ook teledermatologische consultatie voor huisartsen.

Second opinion
Voor een second opinion kan uw patiënt terecht op het algemeen dermatologisch spreekuur. Hiervoor kan de patiënt een afspraak maken volgens de normale verwijsprocedure. Het voorafgaand opsturen van verwijsbrief en documentatie (ontslagbrieven, pathologie rapporten etc.) wordt zeer op prijs gesteld. Tijdens het eerste consult wordt bekeken of extra informatie moet worden opgevraagd en/of eerdere onderzoeken moeten worden gereviseerd. Zo nodig vindt interne doorverwijzing plaats naar een gespecialiseerd spreekuur.

Protocollen en procedures
Wanneer een patiënt na een eerste consult wordt doorverwezen naar een gespecialiseerd spreekuur, krijgt hij de verschillende procedures op papier uitgereikt. Zo kan een patiënt doorverwezen worden voor allergie-onderzoek of flebodiagnostisch onderzoek. Hij kan bij de huidtherapeute terecht komen of een afspraak krijgen op het multi-disciplinair oncologisch spreekuur.

Wachttijd
Wachttijd tot de polikliniek: 4 weken

Algemeen telefoonnummer:
020 - 566 2530

Overleg-/spoednummer huisartsen:
020-5662388

Telefoonnummer klinische afdeling:
020-5663357

Faxnummer:
020 - 5669185

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Schriftelijke correspondentie:
Polikliniek Dermatologie
Academisch Medisch Centrum
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam

Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen
Telefoon: 020-5666955
Website