Gewone Jongens op de motor voor AML

De Gewone Jongens vragen met hun motorritten aandacht voor onderzoek naar Acute Myeloïde Leukemie. Zondag 17 juni vond de tweede Gewone Jongens motorrit plaats. Hun vriend Benno overleed aan de gevolgen van deze ziekte.

Samen met een aantal vrienden richtte Benno Vink een motorclub op: Gewone Jongens. Benno had Acute Myeloïde Leukemie (AML). Hij kreeg een stamceldonatie. Maar de nieuwe cellen vielen zijn lichaam aan. Dit heet Graft vs. Host. Hij overleed in 2017 aan de gevolgen hiervan. Sindsdien zamelen de Gewone Jongens geld in voor het goede doel. In dit geval voor het onderzoek naar AML van dr. Mette Hazenberg.

“Na het overlijden van onze goede vriend Benno aan deze ziekte, doen wij, een groep van zijn vrienden, ons best om zijn nalatenschap vorm te geven. Dit doen we met Gewone Jongens.”  De Gewone Jongens

Van Werkplaats naar Ronde Hoep

Met circa vijftig motoren vertrokken de Gewone Jongens op 17 juni van Werkplaats in Ouderkerk aan de Amstel. Met als doel: geld inzamelen voor onderzoek naar AML. De route ging langs mooie landhuizen en prachtige dorpen langs de Vecht, om tenslotte via Abcoude aan te komen bij Ronde Hoep in Amstelveen.  

Cheque van 2.500 euro

Op woensdag 11 juli overhandigden de Gewone Jongens een cheque van 2.500 euro aan Internist-hematoloog Mette Hazenberg. Zij doet onderzoek dat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe therapieën die de prognose van AML aanzienlijk verbeteren.

Een bijzondere dag voor de jongens want op woensdag 11 juli was het precies een jaar geleden dat Benno overleed.

De Gewone Jongens en Mette Hazenberg
De Gewone Jongens en Mette Hazenberg

Meer informatie over Gewone Jongens

Meer informatie over onderzoek naar Acute Myeloïde Leukemie