Jaguar Land Rover op de fiets

Managementleden en dealers van Jaguar Land Rover Benelux fietsten in mei €56.891,- bij elkaar voor de aanschaf van een digitale microscoop voor de afdeling Experimentele Immunologie.

Woensdag 19 oktober overhandigden zij de cheque aan de onderzoekers in het lab.

Team Jaguar Land Rover en de onderzoekers
Team Jaguar Land Rover en de onderzoekers

Kweeksysteem en microscoop

26 mei beklom het team van Jaguar Land Rover Benelux  de Mont Ventoux. De opbrengst is een grote bijdrage aan de aanschaf van een digitale microscoop voor de afdeling Experimentele Immunologie. Het zogenaamde Incucyte apparaat  is een kweeksysteem én microscoop ineen waarmee 24 uur per dag celkweekjes van een patiënt onder verschillende condities kunnen worden bestudeerd. Op deze manier kunnen de eigenschappen en mogelijke zwakheden van kankercellen onder verschillende omstandigheden, waaronder nieuwe geneesmiddelen, worden onderzocht. Door dit onderzoek kan in de toekomst veel beter bestudeerd worden wat het effect van nieuwe geneesmiddelen daadwerkelijk is.

"Als je het onderzoeksteam van het AMC vergelijkt met wielrennen, dan rijden wij in een groot internationaal peloton. Met dit apparaat kunnen wij versnellen, waardoor het hele peloton kan versnellen". Prof. Eric Eldering en prof. Arnon Kater Amsterdam UMC
Het team van Jaguar Land Rover
Het team van Jaguar Land Rover

De afdeling Experimentele Immunologie werkt nauw samen met de afdeling Hematologie waar patiënten met verschillende vormen van bloedkanker worden behandeld, zoals beenmerg- en lymfeklierkanker. Het onderzoek richt zich op nieuwe, effectievere vormen van behandeling die minder toxisch zijn voor de patiënt. Het team van Jaguar Land Rover Benelux  was hierbij extra gemotiveerd, omdat twee medewerkers zelf patiënt zijn.