JP Balki event steunt opnieuw onderzoek naar plotse hartdood

Na een stop van twee jaar door corona, kon 23 april het JP Balki event weer worden georganiseerd. Bijna tweehonderd hardlopers liepen mee in het Brabantse Heeze om geld in te zamelen voor onderzoek naar plotse hartdood.

Het JP Balki Event wordt sinds 2013 jaarlijks georganiseerd ter nagedachtenis aan Jean-Paul Balkestein. Hij overleed in 2012 op 32-jarige leeftijd aan een hartstilstand tijdens het joggen.

De opbrengst van het hardloopevenement is maar liefst 9.000 euro, waarvan 4.500 euro ten goede komt aan onderzoek naar plotse hartdood in Amsterdam UMC. De andere helft wordt gedoneerd aan de Nederlandse Hartstichting. Dr. Elisabeth Lodder, moleculair geneticus, mocht de cheque in ontvangst nemen van Marcel Balkestein, broer van Jean-Paul.

Het bedrag is bestemd voor het onderzoek naar plotse hartdood van Connie Bezzina en Arthur Wilde van Amsterdam UMC. Organisatoren, vrijwilligers en natuurlijk alle deelnemers, heel hartelijk dank voor jullie steun!

Onderzoek naar plotse hartdood
Elke week sterven in Nederland 300 mensen aan een plotselinge hartdood door hartritmestoornissen tijdens een hartinfarct. Het is een van de meest voorkomende doodsoorzaken waarbij erfelijkheid een belangrijke rol speelt. Onderzoek naar wélke erfelijke risicofactoren bijdragen aan deze onverwachte hartdood is dan ook van levensbelang. Lees meer

Wilt u dit onderzoek steunen?
Maak dan uw bijdrage over op NL11ABNA0488498570 ten name van Stichting AMC Foundation te Amsterdam, o.v.v. ‘Onderzoek plotse hartdood’ en draag bij aan het onderzoek naar de erfelijke risicofactoren van plotse hartdood. Uiteraard kunt u ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie of om samen de mogelijkheden door te nemen in een persoonlijk gesprek:
e-mail: amcfoundation@amsterdamumc.nl,tel: 020-5661776