Op naar de top voor onderzoek naar slokdarmkanker

Eliza Hagens, onderzoeker en geneeskundestudent in het AMC beklom de Kilimanjaro voor onderzoek naar slokdarmkanker. De opbrengst: 5.495 euro.

“Met eten voor een week, thermokleren, kampeerspullen en onze gidsen ging ik samen met een vriendin deze uitdaging aan. De tocht begon als een mooie wandeling met de zon op ons gezicht door een bos en eindigde in de ijzige wind naast gletsjers op bijna 6000 meter hoogte. Het was een van de zwaarste dingen die we ooit hebben gedaan, maar het was niet voor niets!” aldus Eliza.

Eliza zag tijdens haar co-schappen wat voor grote impact de ziekte en de behandeling van slokdarmkanker heeft op mensen: “Dit heeft me ontzettend geraakt. De diagnose slokdarmkanker zet je leven op zijn kop. Deze patiënten moeten zeer intensieve, langdurige behandelingen ondergaan met de nodige risico’s.”

De opbrengst gaat naar het Slokdarm- & Maagkanker fonds dat onderdeel is van de AMC Foundation. Het doel van het SLMK Fonds is het steunen van medisch wetenschappelijk onderzoek naar slokdarm- en maagkanker.

Lees meer over de actie van Eliza

Meer over het Slokdarm- & maagkanker fonds