Rennen voor plotse hartdood

Tijdens het 7e JP Balki event op 13 april liepen de deelnemers ook dit jaar weer voor onderzoek naar plotse hartdood in het Brabantse Heeze.

De opbrengst van het event gaat naar het onderzoek van Connie Bezzina en Arthur Wilde van het Amsterdam UMC.

Connie Bezzina en Arthur Wilde
Connie Bezzina en Arthur Wilde

De hardloopwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd ter nagedachtenis aan Jean-Paul Balkestein, die in 2012 overleed door plotse hartdood.

De opbrengst is maar liefst 8.500 euro, waarvan 4.250 euro ten goede komt aan onderzoek naar plotse hartdood in het Amsterdam UMC. De andere helft wordt gedoneerd aan de Nederlandse Hartstichting.  

Bekijk ook een videoverslag van deze dag

Erfelijke risicofactoren
Elke week sterven in Nederland 300 mensen aan een plotselinge hartdood door hartritmestoornissen tijdens een hartinfarct. Het is een van de meest voorkomende doodsoorzaken waarbij erfelijkheid een belangrijke rol speelt. Onderzoek naar wélke erfelijke risicofactoren bijdragen is dan ook van levensbelang. Lees meer

Wilt u dit onderzoek steunen?
Maak dan uw bijdrage over op NL11ABNA0488498570 ten name van Stichting AMC Foundation te Amsterdam, o.v.v. ‘Onderzoek plotse hartdood’. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie of om samen de mogelijkheden door te nemen in een persoonlijk gesprek: e-mail: amcfoundation@amc.nl,tel: 020-5661776.