Wetenschapsfestival 2019

Donderdag 12 september is het Wetenschapsfestival van het Amsterdam UMC.

M/V: ZOEK DE VERSCHILLEN


De verschillen tussen man en vrouw… je zou denken dat medici die als eersten wisten, maar in veel medisch onderzoek leek het alsof er nooit een verschil was. Tijd voor een Grote Update op het Wetenschapsfestival. Hoe zit het met het m/v-verschil? Bij mensen met een verslaving? Bij kransslagaderziekte en andere kwalen? Hoe zit het met agressie- en gedragsproblemen… nee, niet bij jongens maar bij meisjes? 

Kom luisteren, meedenken en meepraten op het Wetenschapsfestival, voorheen AMC WIT Festival, in het Amsterdam UMC. Deze vijfde editie gaan we verder onder een nieuwe naam, maar wel met de vertrouwde opzet. Jonge onderzoekers vertellen waar ze mee bezig zijn, geven demonstraties en zijn bereid over alles te discussiëren. Ook dit jaar weer een live talkshow met het thema de verschillen tussen mannen en vrouwen in behandeling, diagnostiek en onderzoek

De gastheer en gespreksleider van deze middag is André van der Toorn. André is presentator van het programma 'Wegmisbruikers!' en heeft zijn eigen televisieproductiemaatschappij.

Alvast een sneakpreview van de sprekers en de festivalmarkt

Programma

15:00 - 15:30 uur 
Ontvangst/inloop

15:30 - 17:00 uur
 
Een live-talkshow: onderzoekers vertellen en gaan in gesprek (plenair).

17:00 - 19:00 uur

Bekijk, onderga en ervaar nieuw experimenteel onderzoek op de festivalmarkt en stel uw vragen persoonlijk aan de onderzoekers tijdens de borrel (inclusief meerdere hapjes)

Bestel de gratis tickets hier.

Steun jonge talentvolle onderzoekers

Wilt u jong talent ondersteunen? Scan de QR code of doneer direct via Tikkie.
Met de bijdragen aan het Jonge Talentenfonds kunnen jonge onderzoekers een beurs krijgen om een deel van hun opleiding of een stage in het buitenland te doen.

Wanneer en waar

Donderdag 12 september 2019 | 15:00 - 19:00 uur | Amsterdam UMC, locatie AMC | Collegezaal 4

Bestel de gratis tickets hier.

Volg al het nieuws over het Wetenschapsfestival ook op Facebook.