Wetenschapsfestival 2019

Donderdag 12 september was het Wetenschapsfestival van het Amsterdam UMC.

M/V: ZOEK DE VERSCHILLEN


De verschillen tussen man en vrouw… je zou denken dat medici die als eersten wisten, maar in veel medisch onderzoek leek het alsof er nooit een verschil was. Op het Wetenschapsfestival daarom een update over Hoe zit het met het m/v-verschil? Bij mensen met een verslaving? Bij kransslagaderziekte en andere kwalen? Hoe zit het met agressie- en gedragsproblemen… nee, niet bij jongens maar bij meisjes? 

Deze vijfde editie zijn we verder gegaan onder een nieuwe naam, maar wel met de vertrouwde opzet. Jonge onderzoekers vertelden op 12 september waar ze mee bezig zijn, gaven demonstraties en waren bereid over alles te discussiëren. Ook dit jaar was er weer een live talkshow met het thema de verschillen tussen mannen en vrouwen in behandeling, diagnostiek en onderzoek

De gastheer en gespreksleider van deze middag was André van der Toorn. André is presentator van het programma 'Wegmisbruikers!' en heeft zijn eigen televisieproductiemaatschappij.

Lees een terugblik op de middag

Bekijk alle video's van de jonge onderzoekers

Meer over de sprekers en de festivalmarkt

Steun jonge talentvolle onderzoekers

U kunt nog steeds jong talent steunen! Scan de QR code of doneer direct via Tikkie.
Met de bijdragen aan het Jonge Talentenfonds kunnen jonge onderzoekers een beurs krijgen om een deel van hun opleiding of een stage in het buitenland te doen.