WIT Festival 2018

Donderdag 13 september was het vierde WIT Festival. Dit jaar over technologie en de zorg.

Technologie en kunstmatige intelligentie nemen cruciale taken van medici over, zoals de EEG badmuts die de juiste herseninfarct diagnose stelt en het opereren met behulp van Augmented Reality. Zijn deze technologische toepassingen enkel vooruitgang of kleven er ook nadelen aan? Onderwerpen die aan bod kwamen op vierde WIT Festival.

Het festival gemist of de video's nog een terugkijken?

WIT staat voor Wetenschap, Inspiratie en Talent. Dit keer geen rijtje beschaafde presentaties, maar een live talkshow met het intrigerende thema “Neemt de technologie de zorg over?”Jonge onderzoekers vertelden tijdens het WIT Festival waar ze mee bezig zijn, gaven demonstraties en waren bereid over alles te discussiëren. En dat allemaal geopend door Youp van 't Hek.

De gastheer en gespreksleider van deze middag was André van der Toorn. André is presentator van het programma 'Wegmisbruikers!' en heeft zijn eigen televisieproductiemaatschappij.

Programma

15:00 - 15:30 uur 
Ontvangst/inloop

15:30 - 17:00 uur
 
Opening door Youp van 't Hek. Daarna een live-talkshow: onderzoekers vertellen en gaan in gesprek (plenair).

17:00 - 19:00 uur

Bekijk, onderga en ervaar nieuw experimenteel onderzoek op de festivalmarkt en stel uw vragen persoonlijk aan de onderzoekers tijdens de borrel (inclusief meerdere hapjes)

Wanneer en waar

Donderdag 13 september 2018 | 15:00 - 19:00 uur | AMC Amsterdam | Collegezaal 4

Bestel uw gratis ticket(s) voor het WIT Festival.

Volg het WIT Festival ook op Facebook