Mogelijkheden en procedures

Amsterdam UMC hanteert een uniforme verwijsprocedure (spoed, regulier) voor de diverse specialismen. Daarnaast kan ieder specialisme benaderd worden voor intercollegiaal contact.

Uitleg
Hieronder vindt u alle mogelijkheden. Als u op de titel klikt, ziet u de onderliggende, bijbehorende informatie.
(Semi-)Spoed

Wilt u met (semi-)spoed een patiënt presenteren of verwijzen (voor welk specialisme dan ook), neem dan contact op met Amsterdam UMC:

  • voor locatie VUmc, telefoonnummer (020) 444 4444;
  • voor locatie AMC, telefoonnummer (020) 566 9111.

U wordt dan doorverbonden met de dienstdoende specialist.

Second opinion

Graag in de verwijzing vermelden dat het om een second opinion gaat. Mocht u in het bezit zijn van aanvullende informatie, dan verzoeken wij u die mee te sturen als bijlage.

Reguliere verwijzingen

Voor huisartsen adviseren wij om voor reguliere verwijzingen naar de polikliniek de verwijsbrief digitaal te verzenden via ZorgDomein. Bent u nog niet aangesloten op ZorgDomein of u wilt graag tips en trucs ontvangen over snel verwijzen, dan vindt u meer informatie op de pagina digitaal verwijzen via ZorgDomein.

Verwijzers (specialisten en huisartsen) kunnen de verwijsbrief ook faxen of mailen. U kunt ook uw verwijzing insturen via het digitale verwijsformulier waarin u ook de mogelijkheid heeft om de verwijsbrief up te loaden.

Intercollegiaal overleg of advies

Voor intercollegiaal overleg of advies kunt u direct contact opnemen met de dienstdoende arts van het specialisme. Dit kan telefonisch via de hierboven genoemde telefoonnummers, of als u beschikking heeft over Secure Mail, via een beveiligde verbinding per mail.

Verwijzingen worden beoordeeld door een staflid van de afdeling waar u naar verwijst. Hierbij vindt triage plaats op basis van verwijsreden. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland via de polikliniek. De patiënt ontvangt hierover telefonisch en/of schriftelijk bericht.

Contactgegevens per specialisme

Contactgegevens per specialisme voor intercollegiaal overleg.

Voor locatie AMC vindt u alle contactgegevens onderaan de pagina van het door u gekozen specialisme, of download hier de brochure.

Voor locatie VUmc vindt u in de brochure "Verwijzen naar Amsterdam UMC" per specialisme alle contactgegevens die nodig zijn om te kunnen verwijzen. Voor intercollegiaal overleg kunt u als verwijzer het betreffende per specialisme rechtstreeks benaderen. Download hier de brochure.

Tracer-nummers (aangegeven met *): Bel (020) 444 4444 voor locatie VUmc en (020) 566 9111 voor locatie AMC, en vraag naar betreffende tracer. U wordt met voorrang doorverbonden.

(Semi-)spoed? Bel (020) 444 4444 voor locatie VUmc en (020) 566 9111 voor locatie AMC, u wordt met voorrang doorverbonden met de dienstdoende arts.