Hier behandelen we aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat, zoals botbreuken. Beschadigingen aan banden van gewrichten en pezen horen er ook bij. Het corrigeren van aangeboren aandoeningen is een andere deskundigheid van de gipsverbandmeesters.

Contact en afspraak

U heeft na een bezoek aan de spoedeisende hulp van het AMC een vervolgafspraak gekregen voor de Gipskamer. Of u bent naar ons doorverwezen door de polikliniek Traumachirurgie, Orthopedie, Plastische Chirurgie of Revalidatie. Of misschien is uw kind doorverwezen door de polikliniek Kinderorthopedie of Kindertraumatologie. Meer informatie over de Kindergipskamer vindt u op onze pagina Kindergipskamer.

Wat kan ik verwachten?

Op de Gipskamer van het AMC werken onze ‘gipsverbandmeesters’. Zij behandelen aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat, zoals botbreuken. Beschadigingen aan banden van gewrichten en pezen horen er ook bij. Het corrigeren van aangeboren aandoeningen is een andere deskundigheid van de gipsverbandmeesters.

Met verschillende soorten materiaal wordt het aangedane lichaamsdeel geïmmobiliseerd (‘vastgezet’), gecorrigeerd of ondersteund.

Route

De Gipskamer bevindt zich op de begane grond van het polikliniekgebouw A.

Gipskamer

020 - 566 2551

Meer over uw bezoek aan het AMC: