Samen beslissen

U bent onder behandeling bij het AMC. In gesprek met de specialist krijgt u vaak meerdere keuzes. Wij houden oprecht rekening met uw wensen en voorkeur.

U bent onder behandeling bij het AMC. In gesprek met de specialist krijgt u vaak meerdere keuzes. Operatie, medicijnen of toch liever nog even afwachten? Doorbehandelen of stoppen? Wij houden oprecht rekening met uw wensen en voorkeur.

U bent en blijft baas over uw eigen lichaam. We gaan met u in gesprek, adviseren en respecteren uw besluiten. U heeft veel invloed op uw behandeling. Het is dan wel belangrijk dat de arts goed begrijpt wat u vindt en voelt. Het is niet voor niets dat we zeggen ‘betere zorg begint met een goed gesprek’.

Wat u in het AMC kunt verwachten

Welke behandeling het beste bij u past hangt af van een aantal zaken. Bijvoorbeeld de risico’s en bijwerkingen, uw levensstijl, persoonlijke omstandigheden en uw beroep. Maar ook uw eigen mening en overtuiging speelt een grote rol. U denkt mee. En u beslist mee.

De specialist helpt u de mogelijkheden helder op een rijtje te krijgen. Vraag de specialist wat de mogelijkheden zijn, wat de voor- en nadelen van alle mogelijkheden zijn en wat dat betekent voor uw specifieke situatie. Met deze vragen voert u goed inhoudelijk gesprek met de specialist.

Wij geloven heilig dat een goede behandeling begint met een goed gesprek en een goed geïnformeerde keuze.