Als u naar het AMC voor een opname komt, zal een verpleegkundige u ontvangen en begeleiden.

Ga hier naar een lijst van alle verpleegafdelingen

De meeste mensen logeren op een van de verpleegafdelingen in de gebouwen F, G en H. Elke afdeling heeft kamers voor één persoon en voor meerdere personen. Uw kamer hangt af van uw gezondheidstoestand en de behandeling waarvoor u komt.

Uw kamer

Op uw kamer in het AMC heeft u een eigen kast zonder slot. Neem daarom alleen mee wat u echt nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan nachtkleding (pyjama), een badjas, extra ondergoed, pantoffels of slippers, bovenkleding, spulletjes voor u persoonlijke verzorging, kleingeld en iets te lezen. Vergeet ook niet uw medicijnen die u thuis gebruikt mee te nemen naar het ziekenhuis.

Op sommige verpleegafdelingen heeft u een eigen kluisje. Als u erover nadenkt uw smartphone, tablet, laptop of andere waardevolle spullen mee te nemen, ga dan eerst na of er op uw afdeling een kluisje aanwezig is.

We adviseren geen waardevolle spullen mee te nemen. In het AMC zijn veel mensen aanwezig en soms wordt er gestolen. U bent zelf aansprakelijk voor verlies of diefstal van uw bezittingen. Dat geldt ook voor beschadiging of verlies van brillen, kunstgebitten en dergelijke.

Medicijnen

Het is belangrijk te weten welke medicijnen u thuis gebruikt, of kortgeleden gebruikt heeft. Wilt u die medicijnen – in de verpakking waarin u ze hebt gekregen – meenemen en aan de dokter laten zien? Als u ook een recent medicatieoverzicht hebt dan is dat helemaal makkelijk. Dit overzicht vraagt u bij de apotheek.

In het AMC gebruikt u alleen medicijnen die door het AMC zijn voorgeschreven. Zo weten we zeker dat alle middelen goed samengaan. Overigens mag u medicijnen alleen zelfstandig nemen wanneer het ziekenhuis u daar op papier nadrukkelijk toestemming voor geeft.

Bent u allergisch voor bepaalde geneesmiddelen? Laat het dan vooral weten.

Polsbandje

Bij aankomst op de verpleegafdeling krijgt u een polsbandje met daarop een streepjescode, uw naam, geboortedatum en de verpleegafdeling. Dat bandje maakt onder alle omstandigheden duidelijk wie u bent, zodat onze medewerkers zich niet kunnen vergissen. Om diezelfde reden vragen AMC-medewerkers waarschijnlijk vaak naar uw persoonsgegevens (bijvoorbeeld naam en geboortedatum). Wij hopen op uw begrip.

Opnamegesprek

In een kort opnamegesprek komen zaken voorbij die belangrijk zijn voor uw behandeling en verzorging. Ook geeft u zelf aan hoe u één en ander geregeld wilt hebben. Denk aan kwesties als overgevoeligheid, diëten en de vraag wie van uw familieleden of vrienden contactpersoon wordt.

Contactpersoon

Familieleden en vrienden willen graag weten hoe het met u gaat. Om te voorkomen dat iedereen naar het ziekenhuis belt, vragen we u één of twee contactpersonen aan te wijzen. Van die persoon of personen geeft u naam, adres en telefoonnummer door bij het opnamegesprek. Uw contactpersoon laat zich geregeld bijpraten door de verpleegkundige en kan vervolgens uw andere familieleden en vrienden informeren.

Overgevoeligheid

Bent u allergisch voor bepaalde medicijnen, etenswaren of materialen? U laat dit dan weten in het opnamegesprek. Mogelijk passen we uw behandeling dan aan.

Dieet

Als u een bepaald dieet volgt, dan laat u dit weten bij het opnamegesprek. Soms schrijft de arts u tijdens de opname een dieet voor. Dan begeleidt de diëtist van de afdeling u daarbij.

Donorcodicil

Misschien heeft u een donorcodicil of een levenstestament. Het is belangrijk dat de verpleegkundigen en artsen dit weten. U informeert hen bij het opnamegesprek.

Lees de opnamebrochure online: