Door het toenemende aantal coronapatiënten moet Amsterdam UMC helaas een deel van de klinische en poliklinische zorg afschalen. Het gaat om zorg die veilig kan worden uitgesteld.

Tijdelijk afschalen zorg

De mate waarin afschaling plaatsvindt kan verschillen tussen specialismen en voor specifieke patiëntengroepen. Dit is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van personeel en wordt per polikliniek bekeken. Als afspraken met patiënten verzet moeten worden, of omgezet naar een video of telefonisch consult, dan informeert de afdeling zelf de patiënt hierover.

Voor verwijzers betekent dit dat verwijzingen zonder spoed uitgesteld kunnen worden en op een wachtlijst terecht komen. Ook kan het enige tijd duren voordat de patiënt bericht van ons ontvangt over de afspraak. Voor spoedeisende zorg kunnen patiënten nog steeds bij ons terecht. De verwijsroute voor deze zorg is ongewijzigd.

Heeft u als verwijzer vragen of wilt u overleggen over een verwijzing dan kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwijst. Onze afdelingen, zowel op locatie VUmc als op locatie AMC, zijn telefonisch bereikbaar.