Activiteiten voor ouders

In het Emma Kinderziekenhuis zijn activiteiten voor ouders om te ontspannen door massage, fitness en meditatie.

Ouders waarvan hun kind in het ziekenhuis is opgenomen, staan veelal onder grote spanning en druk. Het Emma vindt het belangrijk dat ouders ook de nodige ontspanning kunnen krijgen en biedt daarom gratis ouderactiviteiten aan zoals, massages, fitness en meditatiemomenten.

Fitness voor ouders

Gratis sporten met de Emma Sportpas voor ouders/verzorgers van opgenomen kinderen. Maandag t/m vrijdag tussen 10.00 - 20.00 uur in ASC Sportcentrum op het AMC terrein. De Emma Sportpas kunt u ophalen bij de portier Hoofdingang AMC.

Massages voor ouders

Elke donderdagavond. De sessies duren 30 minuten en vinden plaats tussen 19.00 en 21.30 uur op de verpleegafdelingen. Meld u hiervoor aan bij de secretaresse aan de afdelingsbalie.

Meditatie

De Stilte-meditatie is op donderdagen van 12.15 - 12.45 uur (behalve de 1e donderdag van de maand). De Begeleide-meditatie is op dinsdagen van 16.15 - 16.45 uur. Locatie Stiltecentrum AMC (G0). Organisatie: team Geestelijke Verzorging AMC.

Ouder en kind restaurant

In het Emma Kinderziekenhuis is er een restaurant op het Emma Plein (G8). Speciaal en uitsluitend voor ouders, kinderen en bezoekers van kinderen die in het Emma zijn opgenomen. De keuken is open van 12.00 tot 19.00 uur. Daarna kunt u tot 20.00 uur nog terecht om iets te drinken. Neem plaats op het Terras! 

Huiskamer voor ouders

Wanneer uw kind is opgenomen brengt u vaak hele dagen en nachten door in het ziekenhuis. Veel ouders hebben daarom behoefte aan een eigen plek in het ziekenhuis om te ontspannen en eventueel wat te werken. De afdeling IC Kinderen (H8) en de afdeling Chirurgie en Zuigelingen (H7) hebben daarom een Huiskamer voor ouders. Daar is een koffiebar met zithoek, een leestafel, een televisie en er zijn computerfaciliteiten. Ook kunt u terecht in de Parade, de hal tussen F8 en G8, met zitjes en een lounge.

Tot rust komen in De Luwte

In De Luwte (de hal tussen G8 en H8) kunnen ouders en kinderen heerlijk zitten, van het uitzicht genieten en een beetje tot rust komen. Een plek om te mijmeren, te lezen, te mediteren, te bidden, te schrijven. Er is ook een (islamitische) gebedsruimte. In de muur zijn openingen gemaakt: om er een briefje met uw wens of gedachte in op te bergen. Samen met de wensen van anderen vormen zij één grote wolk.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: