Emma Infotheek

U kunt in de infotheek informatie zoeken over alles wat met de ziekte van uw kind te maken heeft. Uw kind kan een spreekbeurtkoffer lenen en tips krijgen voor de spreekbeurt.

Meisje met spreekbeurtkoffer

Voorlopig vooral per mail of via het vragenformulier te bereiken.

Open: ma. t/m. do.

Contact

Voor wie is de Emma Infotheek?

 • Voor kind, ouders/verzorgers, medewerkers en andere belangstellenden.
 • Voor de polikliniek en voor het ziekenhuis.
 • Voor leraren en consulenten onderwijsondersteuning zieke leerlingen (Ziezon).

Wat heeft de Emma Infotheek te bieden?

 • Zoeken naar betrouwbare informatie over ziekte, behandeling en onderzoek, voor kind en volwassene. Zelf of met behulp van een medewerker.
 • Spreekbeurt service voor kinderen (spreekbeurtkoffer te leen met doktersspullen en een koffer over hart, over longen, nieren, darmen en over kanker). Ons advies is om een koffer vooraf te reserveren. Wil je een spreekbeurt over het Emma Kinderziekenhuis houden? Download hier het spreekbeurtboekje. We willen het ook opsturen.
 • Folders, boeken, dvd's en anatomische modellen.
 • Uitleenservice voor boeken, dvd's en koffers (alleen aan Emma Kinderziekenhuis patiënten en medewerkers).
 • Adressen van patiëntenorganisaties.
 • Startset voor de Franniez
 • Als je kind niet zelf kan beslissen... Informatie en tips voor ouders die namens hun kind behandelbeslissingen moeten nemen.

  De meeste ouders van een kind met een verstandelijke of meervoudige beperking komen meer dan eens voor een medische beslissing te staan ten behoeve van hun kind. Wat kan en mag je als ouder/verzorger? Wat kan en mag een arts? Hoe ga je samen in gesprek en wat zegt de wet hierover? In dit boek staan vragen én antwoorden die de weg wijzen in een doolhof van (on)geschreven wetten, regels en omgangsvormen. Met deze informatie willen we ouders steun bieden bij het nemen van ingewikkelde beslissingen. Ook hopen we dat het hen zal helpen om de weg te vinden naar anderen die hen tijdens dit proces kunnen bijstaan: zorgverleners én mede-ouders. Zodat zij zich minder eenzaam zullen voelen tijdens de zoektocht naar de best mogelijke zorg voor hun kind. Download hier het boekje:

 • Stel een vraag aan de Emma Infotheek:

  1. Uw gegevens
  2. Uw vraag
  3. Afronding
  Uw gegevens

  Stel een vraag aan de Emma Infotheek

  Om contact met u op te kunnen nemen of informatie op te kunnen sturen is het noodzakelijk dat u uw adresgegevens invult. De velden met een * zijn zodoende verplicht. Uw gegevens zullen uitsluitend worden gebruikt voor het beantwoorden van uw vraag.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: