Kinderafdeling: Emma Haven (verpleegafdeling)

Op de afdeling Emma Haven liggen kinderen die voor een dagopname zijn opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis.

Op de afdeling Emma Haven liggen kinderen met verschillende aandoeningen en specialismes voor een dagbehandeling. Emma Haven vindt u in het Emma Kinderziekenhuis AMC locatie H8-Noord.

In het Emma Haven komen kinderen voor onderzoeken en behandelingen die binnen een dag gedaan kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • een test (allergietesten, hormoontesten, dagcurve diabetes);
 • een infuus (bijvoorbeeld bloedtransfusie);
 • een behandeling met medicijnen. Dan gaat het altijd om een behandeling die goed gecontroleerd moeten worden, of waarbij we in de gaten willen houden of uw kind de medicijnen goed verdraagt.

Op de afdeling Emma Haven reserveren we ook bedden voor kinderen die meerdere onderzoeken op andere afdelingen moeten ondergaan. Of bij wie meerdere specialisten moeten langskomen voor een consult (advies). Op momenten dat het kind niet wordt onderzocht of niet door een specialist wordt bezocht, kan het dan even rustig op bed liggen.

  Wat kan ik verwachten?

  Bij een eerste bezoek aan de afdeling wordt u wegwijs gemaakt door een verpleegkundige. Vervolgens heeft u een opnamegesprek. In een opnamegesprek komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de medewerkers die u verzorgen en behandelen.

  Het is altijd mogelijk om iemand mee te nemen bij uw bezoek aan het AMC. Uw kind kan door maximaal twee personen worden vergezeld. Omdat het dagschema strak georganiseerd is, vragen we u met klem op tijd te komen. Nadat u zich gemeld heeft, is het belangrijk dat u op de afdeling blijft. Soms loopt het dagschema wat uit, maar het kan ook gebeuren dat uw kind eerder dan verwacht aan de beurt is.

   Wachttijden

   Door een goed afsprakensysteem kunnen we de wachttijden voor u beperkt houden. Wij streven er naar dat uw kind in ieder geval binnen twintig minuten na uw afspraaktijd een arts te spreken krijgt.

   Langere wachttijden zijn niet altijd te voorkomen. Ze lopen bijvoorbeeld op als patiënten te laat arriveren. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om tijdig van huis te vertrekken en rekening te houden met eventuele files en slecht weer.

   Wachttijden kunnen ook uitlopen door bijvoorbeeld een spoedgeval, of als een onderzoek langer duurt dan gepland. Wanneer het spreekuur uitloopt zal u worden geïnformeerd over de reden en de duur van de vertraging.

   Onderzoek

   Wanneer u meerdere onderzoeken moet ondergaan zorgt het AMC zoveel mogelijk voor een combinatie van afspraken op dezelfde dag.

   Na de opname

   Na de dagopname kan uw kind meestal weer met u mee naar huis. Soms komt het voor dat een kind alsnog moet worden opgenomen op een van de verpleegafdelingen van het Emma Kinderziekenhuis.

   Route en contact

   Emma Haven ligt in bouwdeel H op de achtste verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Sla hier rechtsaf. Wanneer u bij het tweede plein bent aangekomen, steekt u die over en slaat u rechts af. Neem de lift naar de achtste verdieping van bouwdeel H en meld u bij de balie.

   Afdeling Emma Haven

   020 - 566 5857

   Algemene informatie over uw verblijf in Amsterdam UMC, locatie AMC kunt u vinden bij Ínformatie over opname, of in de brochure 'Welkom bij Amsterdam UMC, locatie AMC

   Meer over uw bezoek aan het AMC:

   Corona-maatregelen

   We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

   Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: