Naar huis

Als alles goed verloopt, mag uw kind dezelfde dag naar huis.

Als alles goed verloopt, mag uw kind dezelfde dag naar huis. Indien u met de auto gaat, is naast de bestuurder een tweede begeleider nodig voor uw kind. In verband met de nawerking van de narcose is het niet toegestaan om met het openbaar vervoer te reizen. Wel kunt u een taxi nemen. In de regel wordt bij het vertrek een afspraak gemaakt voor een poliklinische controle.

Als uw kind naar huis gaat, krijgt u instructies mee betreffende de nazorg thuis. Tevens krijgt u recepten mee voor pijnmedicatie. Deze kunt u ophalen bij de poli apotheek in het AMC. Ook al klaagt uw kind niet over pijn, wij adviseren u om de eerste twee dagen na de operatie regelmatig (op vaste tijden) pijnstillers (zetpillen) te geven. De verpleegkundige zal u hierover nader uitleg geven. Zolang uw kind aangeeft dat het pijn heeft, mag u pijnstillers geven. Meestal is dit gedurende de eerste drie dagen. Daarna kunt u het geven van pijnstillers verminderen of stoppen. Zetpillen (Paracetamol) zijn te koop bij iedere drogist of apotheek. Als u de adviezen opvolgt hoeft uw kind geen onnodige pijn te hebben.

Thuis kunt u uw kind het beste licht verteerbaar voedsel geven. Regelmatig drinken is ook goed. Aanvankelijk kan uw kind nog hangerig zijn. Naast lichamelijke reacties op de narcose en operatie zijn slaapproblemen en angst in het begin niet ongebruikelijk. Meestal verdwijnen ze na verloop van tijd vanzelf. Hoewel de opname in het ziekenhuis er na een dag alweer opzit, is uw kind thuis nog een tijdje patiënt. Neem de tijd voor een goed herstel. Als u vragen heeft over misselijkheid of over wondverzorging etc., kunt u altijd bellen met het dagcentrum. Een arts of verpleegkundige zal u dan adviseren.

De dag na de ingreep wordt u thuis gebeld. Wij informeren naar het herstel en naar eventuele problemen. U kunt vragen stellen en/of aangeven dat u behoefte heeft aan contact met de behandelend arts. Uw huisarts wordt door ons schriftelijk op de hoogte gesteld van de behandeling. Zelf krijgt u van dat bericht een kopie.

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer