Sikkelcelziekte (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de polikliniek Sikkelcelziekte.

Animatie uit het programma 'Dokters vs Internet' gemaakt door Sputnik media in opdracht van KRO-NCRV.

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de polikliniek naar het Sikkelcelcentrum. De polikliniek Sikkelcelziekte biedt onderzoek en behandeling op het gebied van sikkelcelziekte, een erfelijke vorm van bloedarmoede.

  Wat kan ik verwachten?

  Tijdens uw bezoek aan de polikliniek krijgt u informatie over de reden van de gezondheidsklachten, de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. Ook licht de arts u in over de eventuele risico's van een behandeling, of er ook andere onderzoeken of behandelingen mogelijk zijn en wat de vooruitzichten zijn na de behandeling. Meer informatie over het verloop van een afspraak op de sikkelcelpolikliniek kunt u vinden in fotostrip

  Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

  Het Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

  Route 4

  De polikliniek Sikkelcelziekte voor kinderen ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de begane grond. Volg route 4. U loopt voorbij de lift en vervolgens gaat u rechts de gang naar naar de wachtkamer.

  Sikkelcelcentrum

  020 - 566 8000

  Meer over uw bezoek aan het AMC: