Neurologie (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de kinderpolikliniek Neurologie.

Moeder en kind bij de balie van neurologie

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst uw zoon of dochter naar de polikliniek Neurologie van het Amsterdam UMC. Deze polikliniek richt zich op ziekten van het zenuwstelsel en de spieren. Uw kind kan hier terecht voor onderzoek en behandeling.

  Wat kan ik verwachten?

  Bij het bezoek van uw kind aan de polikliniek leggen we uit wat er bij uw kind aan de hand is. Misschien zijn er zelfs nog wat vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen. Daarna bespreken we met u en zo mogelijk en uw kind welke mogelijkheden er zijn om uw kind te behandelen.

  De arts bespreekt met u de eventuele risico's van de behandeling en we vertellen u wat de vooruitzichten zijn en wat u van de behandeling kunt verwachten.

  Wachttijden

  Kunt u voor de behandeling alleen in het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC terecht? Dan is de wachttijd tussen het eerste contact met u of de verwijzer met het AMC en uw eerste afspraak maximaal twee weken.

  Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

  Het Amsterdam UMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

  Route 32

  De kinderpolikliniek Neurologie ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de begane grond. Volg route 32.

  Kinderneurologie

  020 - 566 8000

  Wachttijd Neurologie (kindergeneeskunde)

  Wachttijden polikliniek:

  Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

  De wachttijd voor de polikliniek Neurologie: 42 dagen

  Meer over uw bezoek aan het AMC: