Oncologie (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de polikliniek Oncologie.

Contact en afspraak

De polikliniek Oncologie biedt onderzoek naar en behandeling van kanker. Dit gebeurt in nauw overleg met het Prinses Maxima Kinderoncologisch Centrum in Utrecht.  

  Wat kan ik verwachten?

  Tijdens uw bezoek aan de polikliniek krijgt u informatie over de reden van de gezondheidsklachten, de mogelijke oorzaken, eventuele vervolgonderzoeken en de behandelmogelijkheden. Ook licht de arts u in over de eventuele risico's van een behandeling, of er ook andere onderzoeken of behandelingen mogelijk zijn en wat de vooruitzichten zijn na de behandeling.

  Wachttijden

  We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u na doorverwijzing niet meteen terecht in het ziekenhuis. De gemiddelde wachttijd voor een afspraak op de polikliniek Oncologie is 2 weken. Deze wachttijd is een indicatie, de wachttijd voor uw kind kan hiervan afwijken.

  Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

  Het Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

  Het is mogelijk dat uw kind na het bezoek aan de polikliniek wordt doorverwezen voor een opname in het Dagziekenhuis voor kinderen of op de verpleegafdeling Fauna.

  Route 4

  De kinderpolikliniek Oncologie voor kinderen ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de begane grond. Volg route 4. U loopt voorbij de lift en de ingang van de wachtkamer is aan uw rechterhand.

  Oncologie voor kinderen

  020 - 566 8000

  Wachttijd Oncologie (kindergeneeskunde)

  Wachttijden polikliniek:

  Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

  De wachttijd voor de polikliniek Oncologie: 2 weken.

  Meer over uw bezoek aan het AMC: