Couveuse Nazorg (kinderpolikliniek)

Informatie over de afspraak van uw kind op de polikliniek Couveuse Nazorg.

Contact en afspraak

Uw zoon of dochter heeft in het AMC in de couveuse gelegen. Daarom heeft uw huisarts of specialist u een verwijzing gegeven voor de polikliniek Couveuse Nazorg. Bij deze poli kunt u met uw baby terecht voor onderzoek en behandeling na de couveuseperiode.

   Wachttijden

   We doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen, maar meestal kunt u na doorverwijzing niet meteen terecht in het ziekenhuis. Hier vindt u de gemiddelde wachttijd voor een afspraak. Deze wachttijd is een indicatie, de wachttijd voor uw kind kan hiervan afwijken. Door een goed afsprakensysteem kunnen we de wachttijden voor u beperkt houden. Wij streven er naar dat uw kind in ieder geval binnen twintig minuten na uw afspraaktijd een arts te spreken krijgt.

   Langere wachttijden zijn niet altijd te voorkomen. Ze lopen bijvoorbeeld op als patiënten te laat arriveren. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om tijdig van huis te vertrekken en rekening te houden met eventuele files en slecht weer.

   Wachttijden kunnen ook uitlopen door bijvoorbeeld een spoedgeval, of als een onderzoek langer duurt dan gepland. Wanneer het spreekuur uitloopt zal u worden geïnformeerd over de reden en de duur van de vertraging.

   Ondersteuningsprogramma

   Naast de gewone poliklinische nazorg biedt het AMC ouders van te vroeg geboren kinderen een speciaal ondersteuningsprogramma: het ToP Programma.

   Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

   Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

   Doorverwijzing naar het Dagziekenhuis

   Het is mogelijk dat uw kind na het bezoek aan de polikliniek wordt doorverwezen voor opname in het AMC Dagziekenhuis voor Kinderen.

   Route

   De polikliniek Couveuse Nazorg ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) in wachtkamer 2. De ingang is links naast de liften op de begane grond.

   Couveuse Nazorg

   020 - 566 8000

   Meer over uw bezoek aan het AMC: