Veelgestelde vragen

Zijn er rondleidingen langs de collectie?

Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak. Een rondleiding van een uur voor max. 20 personen kost € 135, - ex. btw . Voor boekingen en informatie: kunstzaken@amc.nl

Hoe kan ik de AMC-prenten en -kunstboeken bestellen?

U kunt prenten en kunstboeken bestellen in de winkel. Betaling gaat via ideal.

Is het mogelijk om een kunststage te lopen?

Er is een beperkte mogelijkheid voor studenten kunstgeschiedenis of van de Reinwardt Academie, om stage te lopen bij de afdeling Kunstzaken. Informatie via kunstzaken@amc.nl

Kan ik als kunstenaar mijn werk onder de aandacht van de afdeling Kunstzaken brengen door per mail of post documentatie op te sturen?

De mogelijkheden om te exposeren of op een andere manier samen te werken met Kunstzaken zijn zeer beperkt. De AMC-collectie staat volop in de belangstelling, de afdeling Kunstzaken wordt dagelijks benaderd met verzoeken voor exposities en aankopen. Die verzoeken honoreren we doorgaans niet. De afdeling Kunstzaken is goed geïnformeerd over ontwikkelingen in de kunst en adviseert en ondersteunt de AMC-Kunststichting bij het verzamelen van hedendaagse kunst van Nederlandse of in Nederland woonachtige kunstenaars.

Wat doet de AMC-Kunststichting?

AMC kunststichting heeft als doelstelling de kunstcollectie van het AMC uit te breiden en hedendaagse kunst in de openbare ruimten van het AMC te presenteren. Dankzij de stichting kan de collectie regelmatig worden uitgebreid en zijn bijzondere projecten mogelijk, zoals opdrachten en publicaties. Meer informatie over de AMC-Kunststichting en hoe die te steunen.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via Facebook