Instructeurcursus Paediatric Basic Life Support

Informatie over de Instructeurcursus Paediatric Basic Life Support.

Voor wie:
In- en externe deelnemers.

Voorwaarden voor deelname:
Verpleegkundigen, artsen, paramedici met minimaal niveau 4. Deze 1 daagse (verkorte) cursus eist een geldig European Resuscitation Council (ERC) certificaat BLS-I Full Instructor.

Doel:
In deze cursus wordt de cursist opgeleid tot een door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR)/ERC erkend instructeur basale reanimatie kinderen Inhoud Theorie over de volgende onderwerpen: anatomie en fysiologie van het hart, de bloedsomloop en de ademhaling bij (jonge) kinderen didactische principes praktisch oefenen van: Deelvaardigheden volgens 4-stappenmodel met aandacht voor de verschillen tussen de reanimatiebenadering bij volwassenen en bij baby’s en kinderen tot de puberteit Les/instructie geven.

Het studiemateriaal wordt beschikbaar gesteld in het CMS van de ERC.

Certificering & Accreditatie:
Het certificaat wordt na goedkeuring door de docent instructeur in het CMS van de ERC beschikbaar gesteld. Interne medewerkers: de aanwezigheid wordt geregistreerd in het AMC leerportaal. De cursus/training is door het kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden geaccrediteerd en draagt bij aan de ontwikkeling van de volgende CanMEDS competenties:
Klinisch handelen: 20%
Communicatie: 80%
Totaal aantal punten: 6

Praktische info

Duur: 1 dag 8.30-17.00 uur Inclusief lunch

Data 2022

  • 14 september
  • 2 december

Aantal deelnemers

Maximaal 6, i.v.m. Covid-19 tijdelijk maximaal 4

Kosten

1 daagse € 300,00

Inclusief lunch, koffie, thee, cursusmateriaal (boek) en certificering

Vervolg

Reeds BLS instructeur:
De cursist dient minimaal één keer onder begeleiding van een NRR/ERC geregistreerde instructeur een cursus te verzorgen. Na registratie in het CMS van de NRR/ERC als full instructor is de cursist bevoegd de cursus zelfstandig te verzorgen volgens de NRR/ERC richtlijnen.

Afspraken over het verzorgen van een cursus onder begeleiding worden door de cursist zelf gemaakt.

Contact

Meer informatie over onderwijs in het AMC is te vinden op de pagina Contact.

Inschrijven