MIKpunt

MIKpunt is de studievereniging voor studenten Medische Informatiekunde (MI) en Medical Informatics aan de UvA (ook wel MIKkers genoemd). De vereniging bestaat als sinds 1 oktober 1996 en telt op dit moment ongeveer 120 leden, waaronder bachelorstudenten, masterstudenten en alumni.  Wij organiseren zowel studie gerelateerde activiteiten als recreatieve activiteiten. MIKpunt is opgericht om jou en je mede MIKkers dichter bij elkaar te brengen en kennis te laten maken met de verschillende aspecten uit het vakgebied en bedrijfsleven. Ook behartigen wij jouw belangen als MI student.

Op het gebied van studie-gerelateerde activiteiten, organiseren we jaarlijks de netwerkborrel en de student-docent borrel. Tijdens de netwerkborrel kun je gezellig een praatje maken met vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die geïnteresseerd in MIKkers zijn, oftewel, je toekomstige werkgevers! Ook organiseren wij in samenwerking met bedrijven Inhouse-dagen, waarbij je langs gaat bij een bedrijf om een kijkje te nemen en uit te zoeken wat het nou inhoudt om te werken als MIKker. Tijdens de docent-studentborrel  houden we een leuke pubquiz waarbij je onder het genot van een biertje je docenten nog beter leert kennen.

Ook organiseert MIKpunt elk jaar een aantal activiteiten die los van de studie staan. Gewoon, om ook eens iets leuks buiten al dat studeren te doen. Voorbeelden hiervan zijn de filmavond, kroegentocht, Mystery Event en bqq’s. Ook organiseren we jaarlijks een geweldige buitenlandse reis en een fantastisch gala! Ga naar *link* Activiteiten om een volledig overzicht te zien van alle activiteiten die wij organiseren.