Geneesmiddelenpoli (polikliniek)

Informatie over uw afspraak op de Geneesmiddelenpoli.

Contact en afspraak

Uw huisarts of specialist verwijst u naar de polikliniek Geneesmiddelen. Hier kunt u terecht met problemen door of bij het gebruik van geneesmiddelen. De polikliniek Geneesmiddelen is uniek; het AMC is het enige ziekenhuis in Nederland met zo’n polikliniek.

Wat kan ik verwachten?

We gaan we na wat de oorzaken van uw problemen zijn en wat eraan te doen is. Vaak gaat het om problemen die ontstaan door bijwerkingen, door interacties (geneesmiddelen die elkaars werking beïnvloeden), door overgevoeligheid voor geneesmiddelen of door 'polyfarmacie' (het gelijktijdig gebruiken van meerdere medicijnen).

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar we artsen en specialisten opleiden. Daarom komt het voor dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

De Geneesmiddelenpoli ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel Q) op de eerste verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang Poliklinieken en loopt u rechtdoor langs de koffiecorner. Neem hier rechts de lift of de trap naar de eerste verdieping en meld u bij de balie.

Geneesmiddelenpoli

020 - 566 2694

Wachttijd Geneesmiddelenpoli

Wachttijden polikliniek:

Door het Coronavirus wijken onze toegangstijden af van hetgeen op de website staat. Houd voor meer informatie onze homepage in de gaten. Voor urgente vragen kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwezen bent.

Geneesmiddelenpoli: - weken.

Meer over uw bezoek aan het AMC: