Radiologie Fellowships (Onderwijs)

De afdeling radiologie heeft door de NVvR geaccrediteerde fellowships voor AIOS, die hun opleiding grotendeels of geheel hebben afgerond. De duur van een fellowship bedraagt in de regel 2 jaar, waarbij 1 jaar in mindering wordt gebracht als de differentiatiefase in de opleiding radiologie reeds in dezelfde richting is volbracht.

Er zijn thans fellowships neuro-radiologie (opleider: prof. C.B.L.M Majoie), abdominale radiologie (opleider: prof. J. Stoker), interventie-radiologie (opleider: prof. J.A. Reekers) en musculoskeletale radiologie (opleider: prof. M. Maas). Voor meer informatie en sollicitaties kunt u mailen naar mevr. M.R.W. (Mirjam) van Bavel: m.r.vanbavel@amsterdamumc.nl of 020 - 566 1666.

Bij- en nascholing radiologen

Het onderwijsbureau van de afdeling radiologie van het AMC organiseert regelmatig bij- en nascholingsactiviteiten voor radiologen in samenwerking met verschillende secties van de NVvR. Zo worden er diverse workshops, congressen en cursussen georganiseerd op het gebied van de thoraxradiologie (HRCT), abdominale radiologie en interventie-radiologie. Voor informatie over de bij- en nascholingsactiviteiten voor radiologen kunt u terecht bij mevr. M.R.W. (Mirjam) van Bavel.

PAOG (Post Academisch Onderwijs Geneeskunde)

De Common Trunk-fase van de opleiding Heelkunde in het AMC bevat de modules Chirurgische Anatomie. Er zijn zes verschillende modules: pols, lies, enkel, schouder, knie en rompwand. De afdeling Radiologie participeert in drie van deze modules, te weten pols, enkel en knie. Deze modules worden met de afdelingen Anatomie & Embryologie en Orthopedie geïntegreerd gegeven. Het bevat diverse onderwijsvormen, waaronder drie e-learning modules.

Het postacademisch onderwijs gynaecologie (PAOG) is een verplichte tweedaagse cursus voor de opleiding Gynaecologie in Nederland. Radiologie is een onderdeel van dit PAOG, waarbij gebruik wordt gemaakt van 2 e-learning modules. De arts-assistenten in opleiding tot gynaecoloog leren met dit onderwijs basale vaardigheden bij het beoordelen van CT en MRI onderzoeken bij patiënten met gynaecologische maligniteit.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt:

Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn onze poliklinieken gesloten. Lees meer