Ouders van gezonde baby's gezocht

We zoeken ouders van gezonde zuigelingen die aan een 2 minuten durend vragenlijstonderzoek willen meedoen. Met behulp van deze vragen willen we kijken in welke mate reflux bij gezonde baby’s voorkomt, en leeftijdsafhankelijke normaalwaarden berekenen.

Reflux is het weer omhoog komen van maaginhoud. Dit is een normaal verschijnsel (mondje melk teruggeven), maar kan in sommige gevallen leiden tot refluxziekte. Op dit moment kan het onderscheid tussen normale reflux en refluxziekte alleen gemaakt worden door vervelende medische tests te doen.
Wij hopen in de toekomst een kindvriendelijke test (vragenlijst) te ontwikkelen waarbij we onderscheid kunnen maken tussen gezonde zuigelingen en zuigelingen die mogelijk refluxziekte hebben.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar ouders (of opa’s/oma’s) van gezonde zuigelingen/dreumesen, die met een kort (ongeveer 2 minuten durend) vragenlijstonderzoek willen meedoen. Het is belangrijk dat de zuigelingen/dreumesen nooit een arts bezocht hebben voor refluxklachten of overmatig huilen.

Wat onderzoeken we?

Wij willen weten of we met behulp van een simpele vragenlijst kunnen onderzoeken of een baby gezond is, of mogelijk gastro-oesofageale refluxziekte heeft. Omdat de mate van reflux per leeftijd verschilt, kijken we of we met deze vragenlijst leeftijdsafhankelijke referentiewaarden kunnen berekenen.

Welke leeftijdsgroepen?

We zijn nog op zoek naar kinderen uit de onderstaande leeftijdsgroepen:

•             0-1 maand oud

•             5-6 maanden oud

•             8-24 maanden oud

Hoe kan ik meedoen?

Stuur een mail naar m.vanlennep@amsterdamumc.nl.

Corona-maatregelen

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Lees deze extra maatregelen goed door voordat u een van onze locaties bezoekt: