7, 8, 9 April - 20th Certificate Course in Tropical Paediatrics and Child Health

Het Amsterdam Centre for Global Child Health van het Amsterdam UMC organiseert in 2020 voor de 20e keer de ‘Certificate Course in Tropical Paediatrics and Global Child Health’. Elk jaar proberen we de cursus verder te verbeteren en juist dit jaar hebben we een aantal grote wijzigingen doorgevoerd. De cursus nu als één aansluitend programma van 2,5 dag aangeboden, waardoor er hopelijk een nog steilere leercurve is en er minder reistijd is voor cursisten van buiten Amsterdam.

De cursus is ook inhoudelijk gewijzigd. Allereerst is er meer dan in voorgaande jaren gekozen om deelnemers voor te bereiden op het werken in een low resource setting, waarbij zelfs virtual reality wordt ingezet. Ten tweede is door de alliantie van AMC en VUmc de expertise van de groep fors uitgebreid en gaan we vanaf dit jaar ook samenwerken met Artsen zonder Grenzen.

De behandelde onderwerpen zullen de kandidaten de mogelijkheid bieden om zich verder te ontwikkelen in de tropische kindergeneeskunde of wel Global Child Health. Het volgen van de cursus is bedoeld als een introductie en aanmoediging om te gaan werken of om onderzoek te gaan doen in ontwikkelingslanden (endemische gebieden). Echter, de in de cursus opgedane kennis kan zeker ook in Nederland van pas komen bij de behandeling van kinderen die endemische gebieden hebben bezocht of die behoren tot etnische groepen afkomstig uit deze gebieden.

Voorlopig cursusprogramma

Download hier de programmafolder

Dinsdagavond 7 april: cursusdiner en thema 'Malaria & Anemie' | Locatie Grand Café ZO

Woensdagochtend 8 april: thema's 'Parasitologie: Darmparasieten & Lab Diagnostiek Malaria' en 'Infectieziekten en Tuberculose' | Locatie AMC – L0-209

Donderdagochtend 9 april: thema's '(Onder)Voeding, Diarree & Chirurgie' en 'Neonatal & Critical Care' | Locatie AIGHD

Online aanmelden

Praktische informatie

Datum en locaties

7, 8 en 9 april 2020

Grand Café Amsterdam Zuidoost, Paasheuvelweg 26, 1105 BJ Amsterdam

Locatie AMC van Amsterdam UMC, Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam

Locatie AIGHD, Paasheuvelweg 25, 1105 BP Amsterdam, toren C/D 4

Deelname en kosten

De cursus is bedoeld voor arts-assistenten kindergeneeskunde, kinderartsen en arts-assistenten AIGT (Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde).

De kosten voor de cursus bedragen 495 euro voor AIOS en 795 euro voor kinderartsen (inclusief lunches en één diner, exclusief overnachting).

Accreditatie

Accreditatie is bij de NVK aangevraagd. Uw accreditatie-punten worden door ons in GAIA verwerkt.

Contact

Linde Nieuwenhuys
l.nieuwenhuys@aighd.org
020-2103922
www.globalchildhealth.nl