Activiteiten voor ouders

In het Emma Kinderziekenhuis zijn activiteiten voor ouders om te ontspannen door massage, fitness en meditatie.

Ouders waarvan hun kind in het ziekenhuis is opgenomen, staan veelal onder grote spanning en druk. Het Emma vindt het belangrijk dat ouders ook de nodige ontspanning kunnen krijgen en biedt daarom gratis ouderactiviteiten aan zoals, massages, fitness en meditatiemomenten.

Fitness voor ouders

Gratis sporten met de Emma Sportpas voor ouders/verzorgers van opgenomen kinderen. Maandag t/m vrijdag tussen 10.00 - 20.00 uur in ASC Sportcentrum op het AMC terrein. De Emma Sportpas kunt u ophalen bij de portier Hoofdingang AMC.

Massages voor ouders

Elke donderdagavond. De sessies duren 30 minuten en vinden plaats tussen 19.00 en 21.30 uur op de verpleegafdelingen. Meld u hiervoor aan bij de secretaresse aan de afdelingsbalie.

Meditatie

De Stilte-meditatie is op donderdagen van 12.15 - 12.45 uur (behalve de 1e donderdag van de maand). De Begeleide-meditatie is op dinsdagen van 16.15 - 16.45 uur. Locatie Stiltecentrum AMC (G0). Organisatie: team Geestelijke Verzorging AMC.

Ouder en kind restaurant

In het Emma Kinderziekenhuis AMC is restaurant het Emma Plein G8. Speciaal en uitsluitend voor ouders, kinderen en bezoekers van kinderen die in het Emma zijn opgenomen. Keuken open van 12.00 tot 19.00 uur. Tot 20.00 uur kunt u terecht voor een drankje.  

Huiskamer voor ouders

Wanneer uw kind is opgenomen brengt u vaak hele dagen en nachten door in het ziekenhuis. Dit terwijl het gewone leven ook doorgaat. Veel ouders hebben daarom behoefte aan een eigen plek in het ziekenhuis om te ontspannen en eventueel wat te werken. De afdeling IC Kinderen (H8) en de afdeling Chirurgie en Zuigelingen (H7) hebben daarom een Huiskamer voor ouders. Er is een koffiebar met zithoek, een leestafel, een televisie en er zijn computerfaciliteiten. Ook kunt u terecht in de Parade, de hal tussen F8 en G8.

Tot rust komen in De Luwte (EKZ)

In De Luwte in het Emma Kinderziekenhuis kunnen ouders en kinderen heerlijk zitten, van het uitzicht genieten en een beetje tot rust komen. Een plek om te mijmeren, te lezen, te mediteren, te bidden, te schrijven. Er is ook een (islamitische) gebedsruimte. In de muur zijn openingen gemaakt: om er een briefje met uw wens of gedachte in op te bergen. Samen met de wensen van anderen vormen zij één grote wolk.