Op de afdeling Chirurgie en Zuigelingen worden baby’s verpleegd van 0 tot 12 maanden en kinderen die een chirurgische ingreep moeten ondergaan.

Contact en afspraak

Uw kind wordt opgenomen op de afdeling Chirurgie en Zuigelingen. Op deze afdeling worden zuigelingen verpleegd van 0 tot 12 maanden, voor bijna alle mogelijke ziektebeelden. De afdeling Zuigelingen vormt één afdeling samen met Kinderchirurgie.

Op de high-care units liggen kinderen die extra ondersteuning en bewaking nodig hebben. Hier kunnen onder andere prematuur geboren kinderen worden verpleegd vanaf de conceptuele leeftijd van dertig weken. Alle kinderen worden zoveel mogelijk ontwikkelingsgericht verzorgd. Dat houdt in dat er wordt ingegaan op de signalen die uw zuigeling geeft, en dat de individuele zorg daarop wordt afgestemd.

Er zijn ook twee kamers ingericht voor slaapregistraties. Gedurende de nacht worden metingen verricht die belangrijke informatie opleveren voor het stellen van een diagnose of voor verdere behandeling. Dit onderzoek wordt gedaan bij kinderen van 0 tot 18 jaar.

Wat kan ik verwachten?

Op de afdeling krijgt uw kind te maken met een team van artsen, kinderverpleegkundigen, pedagogische medewerkers en andere specialisten.

Tijdens het opnamegesprek kan alles ter sprake komen wat volgens u van belang is voor een goede opvang. Uw tips of aanmerkingen zijn welkom. Wij vinden het belangrijk dat we uw kind samen met u de beste zorg kunnen geven.

Op de afdeling krijgt u de folder 'Informatie over de afdeling Chirurgie en Zuigelingen' Bekijk ook de algemene brochure 'Opname in het Emma kinderziekenhuis AMC'.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat we u vragen of uw kind mee kan werken aan wetenschappelijk onderzoek. Ook kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

Route

De verpleegafdeling Chirurgie en Zuigelingen ligt in bouwdeel H op de zevende verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Sla hier rechtsaf. Steek het volgende plein over. Neem de lift naar de zevende verdieping van H en meld u bij de balie.

Chirurgie en Zuigelingen

020 - 566 3368 (24 uur per dag bereikbaar)

Meer over uw bezoek aan het AMC: