Intensive Care Kinderen (kinderverpleegafdeling)

Op de Intensive Care Kinderen worden kinderen opgenomen die intensieve zorg nodig hebben.

Contact en afspraak

Uw kind wordt opgenomen op de Intensive Care Kinderen. Op de Intensive Care Kinderen worden kinderen verpleegd van 0 tot 18 jaar, die ernstig ziek zijn en extra zorg en permanente bewaking nodig hebben. Dit kan veroorzaakt zijn door een operatie, een ongeval of een ander ernstig gezondheidsprobleem.

Wat kan ik verwachten?

Op de Intensive Care Kinderen worden ademhaling, hartslag en belangrijke lichaamsfuncties bewaakt, tijdelijk ondersteund of overgenomen door specialistische apparatuur.

Op de afdeling krijgt uw kind te maken met een team van artsen, verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en andere behandelaars. Wij vinden het belangrijk dat we samen met u uw kind de beste zorg kunnen geven. U kunt altijd bij uw kind aanwezig zijn en deelnemen in de zorg.

Ter voorbereiding op de opname van uw kind krijgt u een folder van Intensive Care Kinderen en het opnameboekje 'Opname in het Emma Kinderziekenhuis AMC'.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

Route

De Intensive Care Kinderen bevindt zich in bouwdeel H op de achtste verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Sla hier rechtsaf. Steek het volgende plein over en sla rechtsaf. Aan het einde van de gang vindt u de liften van bouwdeel H aan uw linkerhand. Neem de lift naar de achtste verdieping van H en meld u bij de balie.

Intensive Care Kinderen

020 - 566 2754 (24 uur per dag bereikbaar)

Meer over uw bezoek aan het AMC: