Kinderen met een oncologische aandoening worden meestal verpleegd op de afdeling Kinderoncologie. Op deze afdelingen liggen kinderen van verschillende leeftijden.

Contact en afspraak

Uw kind wordt opgenomen op de afdeling Kinderoncologie, vanwege diagnostiek of behandeling van een oncologische aandoening. Op de afdeling Kinderoncologie worden kinderen verpleegd van alle leeftijden.

Wat kan ik verwachten?

Op de afdeling krijgt uw kind te maken met een team van artsen, verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en andere behandelaars. Tijdens de opname kan alles ter sprake komen wat volgens uw kind en u van belang is voor een goede opvang. Uw tips of aanmerkingen zijn welkom. Wij vinden het belangrijk dat we uw kind samen met u de beste zorg kunnen geven.

Ter voorbereiding op de opname van uw kind krijgt u de brochure Opname in het Emma Kinderziekenhuis AMC. U kunt deze brochure ook digitaal raadplegen.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

Route

De verpleegafdeling Kinderoncologie bevindt zich in bouwdeel F op de achtste verdieping. Om er te komen neemt u de hoofdingang van het AMC en loopt u rechtdoor tot de kapsalon op de hoek van het grote plein. Steek het plein over en sla linksaf. U vindt de liften van bouwdeel F aan uw rechterhand. Neem de lift naar de achtste verdieping en meld u bij de balie.

Kinderoncologie

020 - 566 3167

Meer over uw bezoek aan het AMC: