Psychosociale zorg

Informatie over de afspraak van uw kind op de Psychosociale Afdeling (PSA).

U heeft van uw specialist een verwijzing voor uw zoon of dochter gekregen naar de Psychosociale Afdeling (PSA). Tijdens uw bezoek aan de Psychosociale Afdeling krijgt u informatie van de arts over de reden van de verwijzing.

Wat kan ik verwachten?

Na de verwijzing krijgt u een uitnodiging voor een gesprek over uw hulpvraag met een medewerker, meestal een kinderpsycholoog of een maatschappelijk werker. Daarna kan na uw instemming onderzoek worden gedaan naar de ontwikkeling en/of het sociaal emotioneel functioneren van uw kind. Ook bestaat er de mogelijkheid van een gerichte begeleiding voor u of uw kind in het omgaan met klachten of problemen die samenhangen met de ziekte en/of medische behandeling. Hier kunt u terecht voor alle vragen rondom opvoeding, beleving en omgaan met de ziekte van uw kind.

Contact

Psychosociale Afdeling (G8)
Emma Kinderziekenhuis AMC
Postbus 22660
1100 DD Amsterdam

Telefoonnummer:
 
020 - 566 56 74

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat een stagiaire (psycholoog of medisch maatschappelijk werker) uw kind (mede) onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later zelfstandig te werk kunnen gaan.

Route

Om de Psychosociale Afdeling te bereiken volgt u vanaf de AMC-ingangen de gele borden ā€œGā€ naar de G-liften. U neemt de lift naar de 8e etage. Als u de lift uitkomt, staat u op het Emmaplein. Ga direct rechtsaf de gang in naast de lift, door de klapdeuren. Aan het eind van de gang gaat u linksaf en ziet u de balie van de Psychosociale Afdeling, waar u zich kunt melden (G8-136).

Meer over uw bezoek aan het AMC: