Poeppoli (kinderpolikliniek)

Ongeveer drie procent van alle kinderen in Nederland heeft last van klachten die samenhangen met een verstopping, oftewel obstipatie.

Contact en afspraak

U heeft van uw huisarts of specialist een verwijzing voor uw kind gekregen naar de poeppoli. Op de poeppoli worden kinderen behandeld met klachten zoals buikpijn, een moeilijke stoelgang en het onvrijwillig verliezen van ontlasting. Ook wordt er op de poeppoli wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze aandoeningen.

Wat kan ik verwachten?

De behandeling op de poeppoli bestaat vaak uit een combinatie van voorlichting, gedragsadviezen (zoals op gezette tijden naar de wc gaan) en laxeermiddelen. Deze behandeling wordt gegeven door de artsen van de poeppoli.

Bij obstipatie is er vaak sprake van moeizame, pijnlijke ontlasting. De poep kan erg hard zijn en er kan sprake zijn van ongewild ontlastingsverlies. Op de poeppoli van het Emma Kinderziekenhuis worden al meer dan 20 jaar kinderen behandeld voorobstipatie (verstopping van de darm) en ongewild ontlastingsverlies.

Bij deze problemen is er meestal geen duidelijke lichamelijke oorzaak aan te wijzen en gaan de klachten na verloop van tijd weer over, soms met behulp van gedragsadvies. Wanneer de verstopping of het ongewilde ontlastingsverlies langer dan twee maanden aanhoudt is het verstandig uw huisarts te raadplegen. De huisarts kan starten met behandeling, eventueel met laxeermiddelen.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een universitair medisch centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren medicus.

Route

De polikliniek Gastro-enterologie voor kinderen ligt in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) in wachtkamer 3. De ingang is rechts naast de liften op de begane grond.

Poeppoli

020-566 2906

Meer over uw bezoek aan het AMC: